Μαγιονέζα

Δοκιμάστε τη μαγιονέζα μας σε δύο εκδοχές:

μαγιονέζα κλασσική με 70 % ηλιέλαιο

μαγιονέζα light!

ΝΕΑ Μαγιονέζα χειροποίητη
ΝΕΑ μαγιονέζα_MG_6705_autocorrect_1920cut

Διατηρούνται εκτός ψυγείου σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Πρόκειται για προϊόντα που έχουν διάρκεια ζωής 6 μήνες.

Διατίθενται σε συσκευασίες των 5 kg / 3 kg / 2 kg για τους επαγγελματίες εστίασης και σε βάζα των 212 και 370 ml (9 τεμ/κιβ) για παντοπωλεία και σημεια λιανικής πώλησης.

Εσύ το ήξερες ότι:

Η μαγιονέζα είναι μια πυκνή σάλτσα, από τις βασικές, στη γαστρονομία. 

Παρασκευάζεται κυρίως από λάδι και αυγό και χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Το ψάρι ή οι πατάτες τηγανιτές είναι μερικά από αυτά. Ακόμη, μπορούμε να προσθέσουμε μαγιονέζα σε σάντουιτς, hamburgers, hot dogs ή ακόμη και σε σαλάτες για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. 

Εφευρέθηκε κατά λάθος!

Από πού προέρχεται η μαγιονέζα;

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι προέρχεται από τη Γαλλία. Ειδικά οι Γάλλοι… Αλλά οι άνθρωποι στο μικρό ισπανικό νησί της Μινόρκα, έχουν τη δική τους οπτική, όσον αφορά την ιστορία της.

Ισχυρίζονται, ότι το όνομά της τα λέει όλα. Η μεγαλύτερη πόλη της Μινόρκα ονομάζεται Mahon και η μαγιονέζα ακούγεται σαν το Mahon-aise.

Πηγαίνοντας πίσω στην ιστορία, ήταν στα μέσα του 1700 που η μαγιονέζα εμφανίστηκε στη Μινόρκα.

Οι Γάλλοι είχαν πολιορκήσει το νησί και ο δούκας που ήταν υπεύθυνος για τα στρατεύματα απολάμβανε το φαγητό του. Ο σεφ του, του έφερε να δοκιμάσει μαγιονέζα.

Είτε αναγκάστηκε να τη δημιουργήσει μέσω πειραματισμού -επειδή δεν υπήρχε αξιοπρεπής σάλτσα στο νησί - ή οι ντόπιοι του έδειξαν πώς να τη φτιάξει επειδή ήδη ήξεραν…

Όπως και να χει, ήταν προϊόν της Μινόρκα και αργότερα έγινε δημοφιλής στη Γαλλία σύμφωνα με τα παραπάνω.

Η μαγιονέζα είναι το απόλυτο ενισχυτικό της νοστιμιάς! Παράγεται από αγνά υλικά και δε μοιάζει με καμιά άλλη!

Αν κρατάς τη σιλουέτα σου αλλά σου αρέσουν και οι έντονες εμπειρίες… δοκίμασε τη μαγιονέζα light!