ceasars

Ceasar’s Σαλάτα με μαγιονέζα

ceasars 2

Αυτή τη ceasars σαλάτα θα τη λατρέψεις! Δεν γνωρίζω ποια είναι η πραγματική εκδοχή της ceasars (δεν νομίζω να είναι αυτή…) αλλά η συγκεκριμένη είναι εξαιρετική! Ειδικά, αν είναι φτιαγμένη με ΝΕΑ μαγιονέζα θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Συστατικά:

Για τη σαλάτα:

Μαρούλι iceberg

Σπανάκι

Ρόκα

6 φέτες μπέικον καπνιστό

2 φιλέτα κοτόπουλου

4 φέτες ψωμί (θα τις κάνεις κρουτόν)

Παρμεζάνα τριμμένη

Για το dressing:

μαγιονέζα κλασσική

4 φιλέτα αντζούγιες

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγο χυμό λεμονιού

Λίγο ξύδι

Πιπέρι λευκό

2-3 κουταλιές μουστάρδα απαλή

Μέθοδος παρασκευής:

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουνουμε το ψωμί και το πασπαλίζουμε με λάδι. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κρούτον για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σωτάρουμε μέχρι να ξεροψηθεί.

Το κοτόπουλό μας το πλένουμε καλά και στη συνέχεια το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές σε τηγάνι-ψηστιέρα που έχουμε βάλει λάδι, αν έχουμε, ή το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Αναλόγως πόσο χοντρό είναι το κομμάτι που έχουμε.

Αφήνουμε όλα τα παραπάνω συστατικά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε. Καλό θα ήταν την αντζούγια και το σκόρδο να τα περάσουμε από ένα γουδί για να μην μείνουν κομμάτια.

Τέλος, σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απολαύστε!

0 comments on “Ceasar’s Σαλάτα με μαγιονέζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: